Meer informatie: +31 (0)313 843743
Meer informatie: +31 (0)313 843743

Voorwielklemmen, stuur ophangen, fiets optillen...  de een nog gekunstelder dan de ander

Het ziet er misschien leuk uit, maar één ding hebben deze systemen gemeen:  Weinig fietsers parkeren hun fiets daadwerkelijk in of op deze "designerproducten".

Al vele jaren ben ik verbaasd over het feit dat gemeenten deze systemen überhaupt toepassen. Een rondje door de openbare ruimte laat glashelder zien hoe de gebruiker ermee omgaat en zie je 80% fietsen er op de standaard voor staan. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren al vele onderzoeken geweest naar de mening van de fietsers. En daar komt altijd weer uit dat een fietsnietje of een hek / brugleuning (als het wiel maar niet in een klem komt) de voorkeur heeft.

Eigen onderzoek bij grote middelbare scholen laat zien dat de meerderheid de fiets op de eigen standaard plaatst. Geef dus aan waar u de fietsen wilt hebben en faciliteer dit met fietsnietjes. Dit kan zelfs (low budger) met een tussenruimte van 3 meter.  Hiertussen kunnen dan 6 tot 7 fietsen worden geplaatst waarvan 2 tegen het nietje. Die laatste zijn meestal eigenaar van een elektrische fiets of een dure fiets die men met een slot/ketting wil borgen aan het fietsnietje.

Om 500 fietsen veilig te stallen op een ruim plein, bespraken we in begin dit jaar deze oplossing met  "Het Rhedens" te Dieren. Voor ons natuurlijk een prachtige pilot op nog geen kilometer van kantoor.

Nadat men overtuigd was zijn de 20 jaar oude fietsrekken weggehaald en heeft ons team in de schoolvakantie 80 stuks nietjes Primo600 geplaatst met een tussenruimte van ca. 3 meter. De school zelf zorgde voor een mooie witte belijning.  De foto's laten zien dat het werkt en dat is medio 2023 ( 2 jaar later) nog steeds het geval.

Frank Willems

GroundLevel heeft een grote variatie aan fietsnietjes en materialen veelal uit voorraad leverbaar.

 

 

NieuwsCongres Circulaire Openbare Ruimte
Congres Circulaire Openbare Ruimte

Op 15 juni zijn wij als partner aanwezig op het Circulair Openbare ruimte Congres met onder andere onze Citizen ECO bank uit 58 kg gerecycled kunststof! Voor meer info zie: www.circulaireopenbareruimte.nl
Lees meer

NieuwsSchaalmodel Citizen ECO
Schaalmodel Citizen ECO

Een bank van recyclet kunststof niet mooi! Overtuig u van het award winning design en vraag een schaalmodel aan. Echte bank 58kg recyclet kunststof. Duurzaam, sterk en onderhoudsvrij.
Lees meer

ProjectenCorten boomroosters Tergooi
Corten boomroosters Tergooi

Gepersonaliseerde boomroosters voor Tergooi MC locatie Hilversum
Lees meer

NieuwsCumaru FSC voorraad
Cumaru FSC voorraad

Hout voor o.a. onze BRUUT-serie, wordt bewerkt door Stichting Het Werkt (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt). Gezien de huidige grillige markt hebben we voorraad aangelegd om u snel te kunnen helpen.
Lees meer

ProjectenSint Maartenskliniek Ubbergen
Sint Maartenskliniek Ubbergen

Herinrichting binnentuin Sint Maartenskliniek in Ubbergen
Lees meer

ProjectenWalk of the Town
Walk of the Town

Een groene lijn door Nijmegen
Lees meer

GroundLevel straatmeubilair BV

Kantoor en magazijn / Office & warehouse:
Industrieterrein Kanaal I
Edyweg 31
6956 BA SPANKEREN
 

Telefoon:   +31 (0)313-843 743
 
 
E-mail:   info@groundlevel.nl
KvK Arnhem:   82417458
BTW-nr.:   NL8624.62.988B01

Onze producten

Onze producten

GroundLevel nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws op het gebied van duurzaam straatmeubilair.

Offerte aanvragen
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
MVO Nederland Climate Neutral VGM Checklist Aannemers