Meer informatie: +31 (0)313 843743
Meer informatie: +31 (0)313 843743
In samenwerking met onze Belgische agent Nikas Agencies & Euroform-W ontwikkelden we het nieuwste model Trooststoel voor stad Leuven. De stoel is gebaseerd op het ontwerp van de Cadira stoel van ontwerper Arch. Jari Franceschetto.
 
credits: Hannah Moens
 
Drie jaar geleden introduceerde de stad verplaatsbare ‘trooststoelen’ op de Stadsbegraafplaats. Nu geeft de stad het project een mooie upgrade. Er zijn maar liefst zestig stoelen geplaatst. De nieuwe, lichtere en kleurrijke modellen zijn te vinden op alle negen stedelijke begraafplaatsen. 
 
credits: Hannah Moens
 
Trooststoelen zijn stoelen die begraafplaatsbezoekers in Leuven zelf kunnen verplaatsen om even te herdenken, rust of troost te vinden. Zo kunnen bezoekers deze stoelen plaatsen bij een geliefde die wordt gemist of op een plek op de begraafplaats met een bijzondere betekenis.
 
“We merkten dat er geregeld zware banken verschoven werden van de ene kant van de begraafplaats naar de andere”, legt schepen van begraafplaatsen Bieke Verlinden uit. “Dat deed ons vermoeden dat mensen nood hebben aan een zitplaats dicht bij het graf dat ze bezoeken.” Daarom startte de stad Leuven drie jaar geleden een proefproject met vijf ‘trooststoelen’ op de Stadsbegraafplaats. De eerste trooststoelen bleken een grote steun voor de bezoekers van de Stadsbegraafplaats die ze zeer regelmatig gebruikten. 
 
credits: Hannah Moens
 
Het succes van het proefproject zette de stad aan om een nieuw model te laten ontwerpen met veel aandacht voor comfort, veiligheid en esthetiek zodat elke bezoeker ze makkelijk terugvindt en kan gebruiken. De stoelen zijn CO2 neutraal geproduceerd bij Euroform-w in Italie, gemaakt van duurzame materialen en hebben extra buizen tussen de poten voor stabiliteit. Ze bieden een veilige zitplaats op elke ondergrond.
 
Om de trooststoelen herkenbaar te maken voor bezoekers staat in elke rugleuning het label "trooststoel" gelaserd. “We kozen voor kleurrijke stoelen zodat ze warmte uitstralen, zelfs op koude dagen. Ze zijn zo ook makkelijk te vinden voor wie er gebruik van wil maken”, zegt schepen Bieke Verlinden.
 
De zestig nieuwe trooststoelen zijn verdeeld over de negen stedelijke begraafplaatsen, rekening houdend met factoren zoals aantal bezoekers, grootte van de begraafplaats en de specifieke behoeften van elke locatie.
 
“De trooststoelen staan er voor iedereen. Of je nu even bij een bepaalde rustplek wil zitten, tot rust wil komen op deze groene herdenkingsplaats of op een plekje naar keuze wil zitten: het kan en mag allemaal", aldus Verlinden. “De trooststoelen zijn eigenlijk een heel eenvoudig concept, maar met een grote betekenis voor de bezoekers. Het is hartverwarmend om te zien hoe ondertussen ook andere steden en gemeenten in Vlaanderen het idee beginnen te omarmen. Hoewel een gewone stoel iets heel alledaags is, zijn onze trooststoelen echt een warme steun voor mensen die rouwen. Het zijn stoelen die moeilijke bezoeken net iets draaglijker kunnen maken. Ik hoop dat ze veel troost mogen bieden aan al wie er nood aan heeft,” besluit schepen Bieke Verlinden.
 
credits: Hannah Moens
 
Bron artikel: Stad Leuven 
Foto credits: Hannah Moens
Projecten60 nieuwe trooststoelen voor 9 begraafplaatsen in Leuven
60 nieuwe trooststoelen voor 9 begraafplaatsen in Leuven

In samenwerking met onze Belgische agent Nikas Agencies & Euroform-W ontwikkelden we het nieuwste model Trooststoel voor stad Leuven.
Lees meer

ProjectenSymbolische hartjesroute richting Trui van Lier speelkwartier in Utrecht
Symbolische hartjesroute richting Trui van Lier speelkwartier in Utrecht

Een route van 150 ‘gouden hartjes’ van Kindjeshaven naar het Trui van Lier speelkwartier in het Utrechtse Wilhelminapark.
Lees meer

ProjectenPicknicksets Zuyderland Medisch Centrum
Picknicksets Zuyderland Medisch Centrum

Gilde Opleidingen heeft voor de locatie verbonden aan het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard een terras aan laten leggen door Wegenbouw Brune.
Lees meer

ProjectenOversteekplaats molgoten Doesburg centrum
Oversteekplaats molgoten Doesburg centrum

Kunnen jullie iets bedenken zodat mensen met een rolstoel of rollator makkelijker de molgoot kunnen oversteken?
Lees meer

NieuwsGemeente Rheden loopt voorop
Gemeente Rheden loopt voorop

Al in 2020 plaatste de Gemeente Rheden de eerste Ecosense en Citizen Eco Banken.
Lees meer

ProjectenBRUUT favoriet bij het UMC
BRUUT favoriet bij het UMC

Wederom kiest UMC voor de BRUUT banken
Lees meer

GroundLevel straatmeubilair BV

Kantoor en magazijn / Office & warehouse:
Industrieterrein Kanaal I
Edyweg 31
6956 BA SPANKEREN
 

Telefoon:   +31 (0)313-843 743
 
 
E-mail:   info@groundlevel.nl
KvK Arnhem:   82417458
BTW-nr.:   NL8624.62.988B01

Onze producten

Onze producten

GroundLevel nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws op het gebied van duurzaam straatmeubilair.

Offerte aanvragen
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
MVO Nederland Climate Neutral VGM Checklist Aannemers